Når man skal gi bort gaver er det mange fallgruver man kan gå i. Noen ganger kjenner man bare ikke personen man skal gi gave til så godt, andre ganger kan man gå på en smell. Det må man dessverre leve med. Likevel er det enkelte råd og vink som kan hjelpe deg til å styre unna de verste gavefellene, her følger syv gavetips vi ikke vil unne noen!

– Nesehårfjerner

Ok, så du har registrert at personen har noen små hår stikkende ut av nesen, men det er vel strengt tatt ikke din jobb å være gartner?

– Hemoroidekrem

Hvis det er dette man ønsker så går man vel strengt tatt til legen eller apoteket? Og hvordan skulle du vite om den enkeltes hemoroideplager? Om du skulle være en betrodd venn eller en som har adgang til det aktuelle området ville jeg bare droppet det.

– Den store slankehåndboken.

Du ser at personen du skal gi gaven til har valker herfra og til evigheten og bruker størrelse Keiko i klær, men det skal jeg love deg at vedkommende er klinkende klar over sin situasjon og neppe trenger en påminnelse…

-Brukte klær og undertøy

Styr for all del unna brukte ting! Hvor pinlig er det ikke dersom personen kjenner igjen gaven du har gitt?

– Sokker

Kom igjen da, litt mer kreativ enn dette klarer du vel å være. Hvis personen ønsker seg dette er det vel mest fordi han selv ikke har noen fantasi. Og nei, det hjelper ikke at sokkene kan gå selv og blinker mer enn Las Vegas eller synger boy band-sanger. Vil du ha sokker som synger NSYNC i tide og utide kanskje?

– Kalkulator

Hvis den du skal gi en gave til er ekstremt spesielt interessert  så er dette kanskje en passende gave, men det er vel litt skuffende  for en 16 åring å få en kalkulator av far til jul?

– Gaver du selv har fått tidligere

Vi kjenner alle til «gjennbruksprinsippet». Det er helt sikkert  fristende å tenke at man både kan spare noen kroner samtidig som man blir kvitt en gammel gave som opptar plass, men er det da egentlig den personen du skal gi gaven til du tenker på eller er det deg selv? Er ikke hele poenget med å gi bort en gave at det er mottakeren som skal stå i fokus?

Nå skal jeg ikke  utelukke at de du skal beære med din gave er en ordentlig særing som bare elsker nesehårtrimmere eller simpelthen ikke kan få nok av fotvortekremer, men å trå med en viss varsomhet kan vel neppe skade. Ta også hensyn til at noen gaver kan passe utmerket til enkelte aldergrupper men kan være katastrofale for andre. Ikke alle 18 år gamle jenter synes det er stas å få nesehårtrimmer til jul uansett hvor fancy denne måtte være…